Ibizenkisk salat med ekstra jomfruolivenolie - Olivo

Ibizenkisk salat med ekstra jomfruolivenolie

, Ans Khawaja

Smuldr først det sprøde brød i grove stykker, og læg det i en skål. Riv den modne tomat, opsaml det vand, den afgiver, og salt den let.

Hæld den revne tomat over brødet, og rør forsigtigt rundt med en ske. Skær de røde tomater i 5 mm tykke skiver, og dæk bunden af et fladt fad med dem. Skær forårsløgene i juliennestrimler, fordel dem over tomaterne, men gem midten, og læg det tomatvædede brød i midten.

Skær fuet i skiver, og fordel dem over det hele, og fordel olivenene på samme måde.

Til sidst emulgeres Estepa Virgen ekstra jomfruolivenolie med sherryeddike, og det dryppes over hele retten. Tilsæt salt, server og nyd.

 



INGREDIENSER (2 personer)

  •     1/2 brød
  •     1 revet moden tomat
  •     2 røde tomater
  •     1 frisk forårsløg
  •     Oliven, sorte og grønne, udstenede
  •     Fuet i 3 mm skiver
  •     Ekstra jomfru olivenolie Estepa Virgen
  •     Sherry-eddike
  •     Groft salt